Deze appeltaart is makkelijk te maken en heerlijk als je hem warm serveert, bijvoorbeeld met een bolletje ijs. Varieer met noten, wij gebruikten voor deze taart pecannoten, hazelnoten, pinda’s en amandelen. Tip: strooi nog een beetje grof zeezout over de noten net na het toevoegen van de honing.

Ingrediënten

  • 1 rol vers quiche-en taartdeeg 300 g
  • 3 appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 tl maizena
  • 4 el appelmoes
  • 1 tl kaneel
  • 2 el rozijnen
  • 150 gr gemengde noten
  • 2 el honing

Bereiding

  1. De oven op 180 ⁰C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  2. Deeg uitrollen, bakpapier eraf halen en het deeg in de ingevette vorm leggen.
  3. Leg de appelblokjes op een bakplaat en bak in de oven voor 5 minuten. Laat de blokjes dan afkoelen.
  4. Meng de afgekoelde appelblokjes met de maizena, appelmoes, kaneel en rozijnen.
  5. Vul de bakvorm met het appelmengsel en druk licht aan.
  6. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar.
  7. Bak de noten in een koekenpan als de taart bijna klaar is. Voeg de honing toe wanneer de noten licht beginnen te kleuren.
  8. Verdeel de notenmix over de gebakken taart en laat het afkoelen.