Ze lijken op tompoucen, maar dan zonder het zoete laagje glazuur. Je kunt veelvuldig variëren met dit recept. Bijvoorbeeld door de frambozen te vervangen door bijvoorbeeld ananas, passievrucht of aardbeien. En mocht je geen macadamianoten in huis hebben, dan kun je ze vervangen door hazelnoten of pistachenoten. Wil je toch een laagje glazuur over je gebakjes? Dan maak je deze zeer eenvoudig door 1 eetlepel water met 5 eetlepels poedersuiker te mengen.

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg 270 g
  • 4 el poedersuiker
  • 300 ml slagroom
  • 150 ml mascarpone
  • 1 vanillestokje, merg eruit geschraapt
  • 2 el suiker, kristal
  • 4 el frambozenjam
  • 500 g frambozen
  • 100 g Macadamia, grof gehakt
  • Poedersuiker ter decoratie

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 ⁰C. boven-/onderwarmte voor.
  2. Rol het deeg uit en snijd het deeg in 12 plakken van 5 cm bij 10 cm. Leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik het bladerdeeg in met een vork en bestrooi met poedersuiker. Bak deze af in het midden van de oven in ca. 15 min.
  3. Meng het vanillemerg en de suiker met de slagroom en mascarpone. Klop dit stevig op. Doe het mengsel in een spuitzak.
  4. Laat de bladerdeeg plakken goed afkoelen. En besmeer ze met de frambozenjam.
  5. Snijd 8 stukjes uit het bladerdeeg en spuit hierop een laagje room, leg hierop de frambozen en strooi de macadamia nootjes erover. Stapel er 2 op elkaar en maak de taartjes af met een stuk afgebakken bladerdeeg. Bestrooi deze toplaag met poedersuiker.