De hazelnoten maken het gerecht extra fijn voor hart- en bloedvaten.
2 personen / 30+ minuten / hoofdgerecht
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 500 gram gesneden boerenkool
- 2 rode uien
- peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 40 gram hazelnoten
- 100 ml halfvolle melk
Bereiding
- Schil de aardappelen.
- Doe de aardappelen met een bodempje water in een pan en schep de boerenkool erop. Kook de aardappelen en de boerenkool in ca. 25 minuten gaar.
- Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
- Fruit de uien met wat peper zacht in de olie.
- Hak de hazelnoten grof.
- Breng de melk aan de kook.
- Stamp de aardappelen en boerenkool met de hete melk en wat peper. Schep de uien erdoor.
- Strooi de hazelnoten erover.
Ingrediënten over?
Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en gaan dan rotten.
(Dit is een recept van het voedingscentrum)