De hazelnoten maken het gerecht extra fijn voor hart- en bloedvaten.

2 personen / 30+ minuten / hoofdgerecht

 

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram gesneden boerenkool
  • 2 rode uien
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 40 gram hazelnoten
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen.
  2. Doe de aardappelen met een bodempje water in een pan en schep de boerenkool erop. Kook de aardappelen en de boerenkool in ca. 25 minuten gaar.
  3. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  4. Fruit de uien met wat peper zacht in de olie.
  5. Hak de hazelnoten grof.
  6. Breng de melk aan de kook.
  7. Stamp de aardappelen en boerenkool met de hete melk en wat peper. Schep de uien erdoor.
  8. Strooi de hazelnoten erover.

Ingrediënten over?

Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en gaan dan rotten.

(Dit is een recept van het voedingscentrum)

Categorieën: Recepten