Dit heerlijke recept met tarwe is lekker voor de afwisseling en ook nog eens snel klaar.

2 personen / 15-30 minuten / hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram bulgur
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 150 gram tofu
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • peper
  • 400 gram roerbakgroente
  • 2 eetlepels olie
  • 8 takjes koriander

Bereiding

  1. Doe de bulgur in een kom en schenk er 325 ml kokend water over. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen. Voeg als het erg droog is nog wat heet water toe.
  2. Rooster de cashewnoten eventueel in een droge koekenpan licht.
  3. Snijd de tofu in blokjes en meng ze met gerookt paprikapoeder, komijn en royaal peper.
  4. Roerbak de groente en de tofu in de hete olie in enkele minuten gaar.
  5. Was de koriander en knip het klein.
  6. Geef de bulgur erbij of meng het door het groente-tofumengsel.
  7. Strooi de cashewnoten en de koriander erover.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu onder water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries het eventueel in, dan is het nog 3 maanden houdbaar.

(Dit is een recept van het voedingscentrum)

Categorieën: Recepten