De yoghurt met kaas zorgt voor een heerlijk romig laagje op de cannelloni.
2 personen / 30+ minuten / hoofdgerecht
Ingrediënten
- 6 volkoren lasagnebladen
- 1 kleine ui
- 1 dunne prei
- 1 stengel bleekselderij
- 250 gram paddenstoelen
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram ongezouten gemengde noten
- peper
- Provençaalse kruiden
- 40 gram geraspte kaas 30+ belegen
- 75 ml halfvolle yoghurt
Bereiding
- Kook de lasagne in ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Neem de bladen uit het water en leg de stukken naast elkaar, afgedekt met plasticfolie.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de bleekselderij in reepjes en de paddenstoelen in plakken of reepjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij enkele minuten. Bak de paddenstoelen kort mee.
- Hak de noten grof.
- Meng de noten door de groente en maak het op smaak met peper en wat Provençaalse kruiden.
- Warm de gril voor.
- Verdeel het mengsel over de lasagnebladen en rol ze op. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenvaste schaal. Schep de rest van de vulling er naast.
- Meng de kaas door de yoghurt en verdeel dit over de cannelloni.
- Laat de cannelloni onder de hete gril in ca. 10 minuten licht kleuren.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast.
(Dit is een recept van het voedingscentrum)