De yoghurt met kaas zorgt voor een heerlijk romig laagje op de cannelloni.

2 personen / 30+ minuten / hoofdgerecht 

 

Ingrediënten

  • 6 volkoren lasagnebladen
  • 1 kleine ui
  • 1 dunne prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • 250 gram paddenstoelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram ongezouten gemengde noten
  • peper
  • Provençaalse kruiden
  • 40 gram geraspte kaas 30+ belegen
  • 75 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Kook de lasagne in ruim kokend water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Neem de bladen uit het water en leg de stukken naast elkaar, afgedekt met plasticfolie.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de bleekselderij in reepjes en de paddenstoelen in plakken of reepjes.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij enkele minuten. Bak de paddenstoelen kort mee.
  6. Hak de noten grof.
  7. Meng de noten door de groente en maak het op smaak met peper en wat Provençaalse kruiden.
  8. Warm de gril voor.
  9. Verdeel het mengsel over de lasagnebladen en rol ze op. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenvaste schaal. Schep de rest van de vulling er naast.
  10. Meng de kaas door de yoghurt en verdeel dit over de cannelloni.
  11. Laat de cannelloni onder de hete gril in ca. 10 minuten licht kleuren.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast.

(Dit is een recept van het voedingscentrum)

Categorieën: Recepten