Zelfgemaakte ragout is veel lekkerder en helemaal niet moeilijk.
2 personen / 30+ minuten / hoofdgerecht
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram sperziebonen
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 250 gram (kastanje)champignons
- 50 gram gemengde noten zonder zout
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- peper
- 1 eetlepel volkorenmeel
- 2 eetlepels kookroom light
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Hak de noten grof, rooster ze in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en het hele teentje knoflook zacht.
- Schenk er 150 ml water bij.
- Voeg de champignons toe en kook dit een paar minuten zacht.
- Maak de saus op smaak met peper. Verwijder het knoflookteentje.
- Meng het volkorenmeel met de kookroom aan tot een glad papje en bind hiermee het vocht.
- Roer de helft van de noten door de ragout en strooi de rest er over. Geef de sperzieboontjes en de rijst erbij.
Extra informatie
Allergie info: Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Kookroom: Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.
(Dit is een recept van het voedingscentrum)