Zelfgemaakte ragout is veel lekkerder en helemaal niet moeilijk.

2 personen / 30+ minuten / hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 50 gram gemengde noten zonder zout
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • peper
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 2 eetlepels kookroom light

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  3. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui klein.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  5. Hak de noten grof, rooster ze in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  6. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en het hele teentje knoflook zacht.
  7. Schenk er 150 ml water bij.
  8. Voeg de champignons toe en kook dit een paar minuten zacht.
  9. Maak de saus op smaak met peper. Verwijder het knoflookteentje.
  10. Meng het volkorenmeel met de kookroom aan tot een glad papje en bind hiermee het vocht.
  11. Roer de helft van de noten door de ragout en strooi de rest er over. Geef de sperzieboontjes en de rijst erbij.

Extra informatie

Allergie info: Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Kookroom: Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

(Dit is een recept van het voedingscentrum)

Categorieën: Recepten