Dit kleurrijke vegetarische gerecht is een gegarandeerde smaakhit.

2 personen / 15-30 minuten / hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 150 gram volkoren couscous
  • 3-4 theelepels ras el hanout
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika’s, bijv. rood en geel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ citroen
  • 40 gram walnoten

Bereiding

  1. Kook de eieren hard. Laat ze afkoelen.
  2. Doe de couscous in een schaal en meng er 2 theelepels ras el hanout door.
  3. Breng 225 ml water aan de kook. Schenk dit over de couscous en roer goed met een vork. Laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
  4. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  5. Pel de ui en de knoflook en snijd dit in snippers.
  6. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
  7. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  8. Fruit de ui en de knoflook met wat ras el hanout in de olie zacht. Bak de blokjes paprika mee tot ze zacht zijn. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe.
  9. Schep de gewelde couscous door de groente. Maak het gerecht op smaak met nog wat ras el hanout, geraspte citroenschil en citroensap.
  10. Pel de eieren, snijd ze in parten en leg ze op de couscous.
  11. Strooi de walnoten erover.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.

(Dit is een recept van het voedingscentrum)

Categorieën: Recepten