Ingrediënten

  • 150 gram farro (tarwe, natuurvoedingswinkel)
  • 1 (rode) ui
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 2 meiraapjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel (balsamico)azijn
  • 1 theelepel tijm, peper
  • 4 takjes selderij
  • 50 gram hazelnoten

Bereiding

  1. Was de farro in een zeef. Kook de farro in ruim water in ca. 40 minuten gaar.
  2. Warm de grill voor.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de ui in plakken en de paprika’s in reepjes. Snijd de raapjes in repen.
  5. Pers het teentje knoflook boven de olie uit.
  6. Doe de groente in een lage ovenvaste schaal en meng er de azijn, de olie, peper en de tijm door.
  7. Laat de groente ca. 15 cm onder de hete grill in 15-20 minuten gaar worden. Schep de groente af en toe om.
  8. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  9. Hak de hazelnoten grof.
  10. Meng de selderij en de hazelnoten door de gare farro en geef de geroosterde groente erbij.

Variaties

Vervang de farro door tarwe of bulgur. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

(Dit is een recept van het voedingscentrum)

Categorieën: Recepten