Cashewnoten zijn hét geheim van een goede crème. Beschouw dit recept als basis en ga los met je eigen verse kruiden en gekke ideeën. Lekker op brood met plakjes avocado en schijfjes tomaat. TIP: Vervang de cashewnoten eens door macadamianoten voor een totaal andere smaaksensatie
Ingrediënten
- 150 gram geroosterde en gewelde cashewnoten
- 4 el water
- 3 teentjes knoflook
- 3 el citroensap
- 1 el olijfolie
- 1 el verse peterselie
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl peper

Bereiding
1. Rooster de bol knoflook met schil en al in een voorverwarmde oven (180 graden celsius) gedurende 20 minuten. Haal de knoflook uit de oven als het velletje donker kleurt. Verwijder alle schilletjes als de knoflook is afgekoeld.
2. Doe de gepelde teentjes knoflook met alle andere ingrediënten in de blender en meng tot een gladde en romige crème.
3. Doe de gepelde teentjes knoflook met alle andere ingrediënten in de blender en meng tot een gladde en romige crème.
Recept uit het boek “Nootje” van Pascalle Bonnier en Mathijs Kok