2 personen / 30+ minuten / hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren couscous
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 250 gram broccoli
  • 100 gram peultjes
  • 1 kleine groene paprika
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1-1½ eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 8 sprieten bieslook
  • 4 blaadjes lavas (maggiplant)
  • 8 blaadjes basilicum
  • 50 gram pecannoten, ongezouten

 

Bereiding

  • Doe de couscous in een kom.
  • Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  • Schenk de bouillon over de couscous. Roer met een vork los en laat afgedekt 10 minuten wellen.
  • Maak de broccoli en de peultjes schoon. Halveer de peultjes.
  • Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  • Kook de groente in enkele minuten beetgaar.
  • Maak de paprika en de bosuitjes schoon. Snijd de paprika in blokjes en de bosuitjes in ringen.
  • Was de rucola.
  • Klop een dressing van de olie, citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en peper.
  • Was de kruiden en knip ze klein.
  • Meng alles door de couscous en laat helemaal koud worden.
  • Hak de noten grof en meng ze door de salade.

Extra informatie

Allergie info: Lees voor het gebruik van bouillon het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden: Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in. Gebruik de rest van de broccoli in een peulvruchtengerecht.

(Dit is een recept van het voedingscentrum)

Categorieën: Recepten