2 personen / 30+ minuten / hoofdgerecht
Ingrediënten
- 150 gram volkoren couscous
- ½ groentebouillontablet met minder zout
- 250 gram broccoli
- 100 gram peultjes
- 1 kleine groene paprika
- 2 bosuitjes
- 50 gram rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- 1-1½ eetlepel citroensap
- 1 theelepel mosterd
- 8 sprieten bieslook
- 4 blaadjes lavas (maggiplant)
- 8 blaadjes basilicum
- 50 gram pecannoten, ongezouten
Bereiding
- Doe de couscous in een kom.
- Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Schenk de bouillon over de couscous. Roer met een vork los en laat afgedekt 10 minuten wellen.
- Maak de broccoli en de peultjes schoon. Halveer de peultjes.
- Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de groente in enkele minuten beetgaar.
- Maak de paprika en de bosuitjes schoon. Snijd de paprika in blokjes en de bosuitjes in ringen.
- Was de rucola.
- Klop een dressing van de olie, citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en peper.
- Was de kruiden en knip ze klein.
- Meng alles door de couscous en laat helemaal koud worden.
- Hak de noten grof en meng ze door de salade.
Extra informatie
Allergie info: Lees voor het gebruik van bouillon het etiket.
Ingrediënten over?
Verse kruiden: Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in. Gebruik de rest van de broccoli in een peulvruchtengerecht.
(Dit is een recept van het voedingscentrum)