Pindarotsjes, wie kent ze niet! Wij maakten ze deze keer met ruby chocolade, maar gebruik de chocolade die jij lekker vindt! Melk, puur of wit en varieer met noten of voeg wat rozijnen toe aan het mengsel.

Ingrediënten
  • 300 gram geroosterde pinda’s
  • 300 gram chocolade naar keuze

Bereiding

1. Tempereer 2/3 van de chocolade door hem eerst au bain marie te verwarmen/smelten naar 40 graden Celsius. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en voeg de overige chocolade toe om de chocolade terug te koelen.

2. Meng de chocolade goed door en blijf roeren totdat alle chocolade is gesmolten. Stort nu 2/3 van de chocolade op je aanrechtblad en wrijf met een spatel de chocolade over het aanrechtblad zodat hij nog verder terug koelt. De chocolade heeft een eindtemperatuur van 28 graden nodig voordat je hem terug doet in de kom bij de nog warme chocolade.

3. Voeg de noten toe aan het chocolade mengsel en maak met een ijsknijper of twee lepels kleine hoopjes op een vel bakpapier.