Bekijk hier de lekkerste recepten met noten, zaden en zuidvruchten

Tajine van rundvlees met dadels en amandelen
Eten uit het Midden-Oosten, heerlijk! Gerechten met veel kruiden, specerijen en vol met smaak. Samen delen, eten en genieten dat is wat er vaak centraal staat in deze culturen. Wij maakten dit tajine gerecht met rundvlees, maar heb je liever kip of lamsvlees dan kan dat ook heel goed. Serveer de tajine met couscous en een frisse salade. Neem de tijd om dit gerecht te maken en geniet!
klik hier voor het recept.

Paasstol met gedroogde kersen en noten
Maak een paasstol eens anders en gebruiken noten, zuidvruchten of chocoladedruppels. Het lekkerste is de stol als hij nog een beetje warm is, verwarm het brood nog even kort voordat je hem serveert en serveer met roomboter en poedersuiker.
klik hier voor het recept.

Arretjescake met kokos en cranberries Het maken van arretjescake werd vroeger al gedaan om toch snel iets lekkers op tafel te kunnen zetten, zonder van een oven gebruik te hoeven maken. Wij hebben de cake zelf gemaakt, maar je kunt bijvoorbeeld ook koekjes verkruimelen of lange vingers gebruiken. Snijd van deze cake dunne plakken en serveer koud bij een flinke kop koffie of thee.
klik hier voor het recept.

Spicy koolsalade met hazelnoten
Kool kan je heel goed rauw in een salade eten. Door het zuur van de limoen en doordat je het dun snijd krijgt het een lekkere frisse crunch. Deze salade is heerlijk bij een mexicaanse bonenschotel, wrap of met een stukje gebakken kip. Maak hem zo spicy als je wilt, door meer of minder chili toe te voegen aan het gerecht.
klik hier voor het recept.

Appeltaart met noten
Deze appeltaart is makkelijk te maken en heerlijk als je hem warm serveert, bijvoorbeeld met een bolletje ijs. Varieer met noten, wij gebruikten voor deze taart pecannoten, hazelnoten, pinda’s en amandelen. Tip: strooi nog een beetje grof zeezout over de noten net na het toevoegen van de honing.
klik hier voor het recept.

Bladerdeegtaartjes met framboos en macadamia
Ze lijken op tompoucen, maar dan zonder het zoete laagje glazuur. Je kunt veelvuldig variëren met dit recept. Bijvoorbeeld door de frambozen te vervangen door bijvoorbeeld ananas, passievrucht of aardbeien. En mocht je geen macadamianoten in huis hebben, dan kun je ze vervangen door hazelnoten of pistachenoten. Wil je toch een laagje glazuur over je gebakjes? Dan maak je deze zeer eenvoudig door 1 eetlepel water met 5 eetlepels poedersuiker te mengen.
klik hier voor het recept.

Courgettetaart met pistache en limoen
Deze courgettetaart met pistache is heerlijk fris en zoet van smaak. De taart kan je vergelijken met een worteltjestaart en ook hierbij proef je de groenten niet terug, maar krijg je op deze manier toch wat extra vezels en vitamines binnen. De taart is van binnen prachtig groen van kleur en de pistachenootjes geven een lekkere bite aan het geheel. Ook de “niet- zoetekauwen” zullen genieten van dit taartje!
klik hier voor het recept.

Salade met pompoen en amandelen
Serveer deze pompoensalade met een stuk vers gebakken brood voor een complete avond maaltijd. Door de pompoen, kaas en noten te combineren heb je een voedzame maaltijd zonder de toevoeging van vlees of vis. Lekker, gezond en goed bezig!
klik hier voor het recept.

Geroosterde cashewnotencrème
Cashewnoten zijn hét geheim van een goede crème. Beschouw dit recept als basis en ga los met je eigen verse kruiden en gekke ideeën. Lekker op brood met plakjes avocado en schijfjes tomaat. TIP: Vervang de cashewnoten eens door macadamianoten voor een totaal andere smaaksensatie
klik hier voor het recept.
Bekijk hier de lekkerste recepten met noten, zaden en zuidvruchten

Tajine van rundvlees met dadels en amandelen
Eten uit het Midden-Oosten, heerlijk! Gerechten met veel kruiden, specerijen en vol met smaak. Samen delen, eten en genieten dat is wat er vaak centraal staat in deze culturen. Wij maakten dit tajine gerecht met rundvlees, maar heb je liever kip of lamsvlees dan kan dat ook heel goed. Serveer de tajine met couscous en een frisse salade. Neem de tijd om dit gerecht te maken en geniet!
klik hier voor het recept.

Paasstol met gedroogde kersen en noten
Maak een paasstol eens anders en gebruiken noten, zuidvruchten of chocoladedruppels. Het lekkerste is de stol als hij nog een beetje warm is, verwarm het brood nog even kort voordat je hem serveert en serveer met roomboter en poedersuiker.
klik hier voor het recept.

Arretjescake met kokos en cranberries Het maken van arretjescake werd vroeger al gedaan om toch snel iets lekkers op tafel te kunnen zetten, zonder van een oven gebruik te hoeven maken. Wij hebben de cake zelf gemaakt, maar je kunt bijvoorbeeld ook koekjes verkruimelen of lange vingers gebruiken. Snijd van deze cake dunne plakken en serveer koud bij een flinke kop koffie of thee.
klik hier voor het recept.

Spicy koolsalade met hazelnoten
Kool kan je heel goed rauw in een salade eten. Door het zuur van de limoen en doordat je het dun snijd krijgt het een lekkere frisse crunch. Deze salade is heerlijk bij een mexicaanse bonenschotel, wrap of met een stukje gebakken kip. Maak hem zo spicy als je wilt, door meer of minder chili toe te voegen aan het gerecht.
klik hier voor het recept.

Appeltaart met noten
Deze appeltaart is makkelijk te maken en heerlijk als je hem warm serveert, bijvoorbeeld met een bolletje ijs. Varieer met noten, wij gebruikten voor deze taart pecannoten, hazelnoten, pinda’s en amandelen. Tip: strooi nog een beetje grof zeezout over de noten net na het toevoegen van de honing.
klik hier voor het recept.

Bladerdeegtaartjes met framboos en macadamia
Ze lijken op tompoucen, maar dan zonder het zoete laagje glazuur. Je kunt veelvuldig variëren met dit recept. Bijvoorbeeld door de frambozen te vervangen door bijvoorbeeld ananas, passievrucht of aardbeien. En mocht je geen macadamianoten in huis hebben, dan kun je ze vervangen door hazelnoten of pistachenoten. Wil je toch een laagje glazuur over je gebakjes? Dan maak je deze zeer eenvoudig door 1 eetlepel water met 5 eetlepels poedersuiker te mengen.
klik hier voor het recept.

Courgettetaart met pistache en limoen
Deze courgettetaart met pistache is heerlijk fris en zoet van smaak. De taart kan je vergelijken met een worteltjestaart en ook hierbij proef je de groenten niet terug, maar krijg je op deze manier toch wat extra vezels en vitamines binnen. De taart is van binnen prachtig groen van kleur en de pistachenootjes geven een lekkere bite aan het geheel. Ook de “niet- zoetekauwen” zullen genieten van dit taartje!
klik hier voor het recept.

Salade met pompoen en amandelen
Serveer deze pompoensalade met een stuk vers gebakken brood voor een complete avond maaltijd. Door de pompoen, kaas en noten te combineren heb je een voedzame maaltijd zonder de toevoeging van vlees of vis. Lekker, gezond en goed bezig!
klik hier voor het recept.

Geroosterde cashewnotencrème
Cashewnoten zijn hét geheim van een goede crème. Beschouw dit recept als basis en ga los met je eigen verse kruiden en gekke ideeën. Lekker op brood met plakjes avocado en schijfjes tomaat. TIP: Vervang de cashewnoten eens door macadamianoten voor een totaal andere smaaksensatie
klik hier voor het recept.