Serveer deze pompoensalade met een stuk vers gebakken brood voor een complete avond maaltijd. Door de pompoen, kaas en noten te combineren heb je een voedzame maaltijd zonder de toevoeging van vlees of vis. Lekker, gezond en goed bezig!

Ingrediënten voor 4 personen
  • 900 g ongeschilde hokkaido of fles pompoen, in dunne parten
  • 150 g geitenkaas, verkruimeld
  • 1 zakje sla melange
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el vloeibare honing
  • 3 el olijfolie
  • Een handje amandelen met vlies

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180° C hetelucht
  • Besprenkel de parten pompoen met olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Rooster de partjes ca. 20 minuten in de oven. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
  • Meng ondertussen in een grote kom de balsamico, olijfolie, knoflook, honing en geitenkaas. Leg de parten pompoen op de sla melange en verspreid de dressing er overheen.
  • Bestrooi met oregano en de amandelen.