Kool kan je heel goed rauw in een salade eten. Door het zuur van de limoen en doordat je het dun snijd krijgt het een lekkere frisse crunch. Deze salade is heerlijk bij een mexicaanse bonenschotel, wrap of met een stukje gebakken kip. Maak hem zo spicy als je wilt, door meer of minder chili toe te voegen aan het gerecht.

Ingrediënten

  • 200 gram witte kool, in reepjes
  • 200 gram rode kool, in reepjes
  • 4 wortels, geraspt
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl zout
  • 50 gram granaatappelpitjes
  • 50 gram rozijnen
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • bosje koriander, fijngehakt
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 50 gram hazelnoten
  • hazelnootolie

crema

  • 100 gram mayonaise
  • 200 gram creme fraiche
  • sap van 1 limoen
  • 1/2 tl gedroogde chilivlokken

Bereiding

  1. Meng de kool, de wortels, het limoensap en het zout in een kom. Doe het mengsel in een groot vergiet in de gootsteen en laat het ongeveer 1 uur uitlekken.
  2. Maak de crema door de mayonaise met de crème fraîche en het limoensap te mengen. Roer goed door met een garde en breng op smaak met peper, zout en chili vlokken.
  3. Doe het mengsel weer in de kom en voeg de granaatappelpitjes, rozijnen, crema, chilivlokken en de helft van de koriander en fijngesnipperde rode ui toe. Meng goed
  4. Schep een beetje koolsla op een bord en bestrooi met de resterende koriander en rode ui. Garneer met de hazelnoten en wat hazelnootolie.