Ingredienten
(voor 6 personen)

  • 600 gram sukade
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 4 tomaten
  • 1 winterpeen
  • 1 punt paprika
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 1 eetlepel bloem
  • Zout/peper
  • 2 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 rood pepertje
  • 5 stuks medjoul dadels
  • ½ groenten bouillonblokje
  • 1 eetlepel verse koriander gehakt
  • 1 eetlepel verse peterselie gehakt
  • ½ gekonfijte citroen (alleen de schil)
  • 1 klein blikje kikkererwten
  • Garnering
  • Plakjes citroen
  • Dadels
  • Blaadjes peterselie
  • Bosui gesneden in ringetjes
  • Handje rauwe amandelen
  • Benodigdheden
  • Stoofpan of tajine

Bereiding

  • Snijd het vlees in stukken en kruid het met zout, peper en de ras el hanout kruiden.
  • Voeg wat bloem toe en verwarm de olie in de pan
  • Bak het vlees bruin en haal het uit de pan
  • Doe wat olie opnieuw in de pan en fruit hier het uitje, knoflook en chilipeper in aan
  • Voeg de overige specerijen en de schil van de gekonfijte citroen toe en bak kort mee
  • Snij de wortel en tomaat in stukjes en doe het samen met het vlees in de pan
  • Bak kort mee en voeg de ontpitte dadels toe
  • Giet 600 ml warm water toe aan de pan totdat het vlees onder staat
  • Laat ongeveer 2 uur op zacht vuur pruttelen
  • Snij ondertussen de paprika en voeg deze samen met de kikkererwten na 2 uur toe aan de stoof
  • Laat nog 1 uur stoven en breng op smaak met een half bouillonblokje, peper, zout en de vers gehakte peterselie en koriander
  • Garneer met de verse kruiden, plakjes citroen, rauwe amandelen en verse dadels, serveer met (parel)couscous of met Turks brood.
Categorieën: Recepten