Ingredienten
(voor 6 personen)
- 600 gram sukade
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 4 tomaten
- 1 winterpeen
- 1 punt paprika
- 2 blaadjes laurier
- 2 eetlepels ras el hanout
- 1 eetlepel bloem
- Zout/peper
- 2 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 rood pepertje
- 5 stuks medjoul dadels
- ½ groenten bouillonblokje
- 1 eetlepel verse koriander gehakt
- 1 eetlepel verse peterselie gehakt
- ½ gekonfijte citroen (alleen de schil)
- 1 klein blikje kikkererwten
- Garnering
- Plakjes citroen
- Dadels
- Blaadjes peterselie
- Bosui gesneden in ringetjes
- Handje rauwe amandelen
- Benodigdheden
- Stoofpan of tajine
Bereiding
- Snijd het vlees in stukken en kruid het met zout, peper en de ras el hanout kruiden.
- Voeg wat bloem toe en verwarm de olie in de pan
- Bak het vlees bruin en haal het uit de pan
- Doe wat olie opnieuw in de pan en fruit hier het uitje, knoflook en chilipeper in aan
- Voeg de overige specerijen en de schil van de gekonfijte citroen toe en bak kort mee
- Snij de wortel en tomaat in stukjes en doe het samen met het vlees in de pan
- Bak kort mee en voeg de ontpitte dadels toe
- Giet 600 ml warm water toe aan de pan totdat het vlees onder staat
- Laat ongeveer 2 uur op zacht vuur pruttelen
- Snij ondertussen de paprika en voeg deze samen met de kikkererwten na 2 uur toe aan de stoof
- Laat nog 1 uur stoven en breng op smaak met een half bouillonblokje, peper, zout en de vers gehakte peterselie en koriander
- Garneer met de verse kruiden, plakjes citroen, rauwe amandelen en verse dadels, serveer met (parel)couscous of met Turks brood.